Byttegullinfo

Byttegull har fordeler og ulemper
men denne ulempe kan vendes til en fordel.
Derfor er det smart å bruke byttegullkjeder i din bedrift!

Våre Byttegullprodukter – ny side

Alt gull som vi kan identifisere gullinnholdet på – kan settes inn på din Byttegullkonto

Fordelene for sluttkunden:

Du får flere kunder som ellers ikke hadde hatt råd til å kjøpe et nytt kjede. Kunden kan bytte sine gamle, slitte og umoderne smykker til nye og spennende smykker. Kunden betaler kun en lav byttepris i tillegg til innlevert byttegull.

Bakdelen med byttegull for bedriften:

Ja, du tjener mer hvis du hadde solgt kjedet med en fast pris basert på grampris, MEN, da kanskje kunden ikke hatt råd til det nye kjedet og ikke kjøpet noe over hodet. Så denne bakdel må nok forandres til en liten fordel i hvert fall!

Bytte gamle smykker mot mer salgbare?

Ved hver varetelling er de med; De gamle, umoderne ringene og armbåndene som ikke lenger trekker kundens blikk. Hvis de har ligget der lenge kan det godt hende at de har mer verdi for deg NÅ hvis du bytter inn dem til smykker som selger.

( Hvis du ønsker å få ut penger i stedet for å bruke ditt Byttegullkonto, da sier du bare i fra og så kommer pengene inn på din konto i stedet! )

La oss hjelpe deg i gang hvis du ikke gjort dette tidligere:

Første gang du sender byttegull til oss, oppretter vi en Byttegullkonto. Denne debiteres eller krediteres hver gang du kjøper smykker med byttegull eller sender inn gull til kontoen. På hver faktura oppgis kontosaldo. Byttegullkontoen føres i 585-gull og alt byttegull som kommer inn regner vi om til 585 uansett finhet.

Alle smykker i gult eller hvitt gull hvor finheten kan identifiseres kan brukes som byttegull. Alt som ikke er gull, må fjernes av deg eller av oss. Vi verdisetter og kjøper ikke diamanter og edelstener.
( Filing, legeringer og tanngull som vi med syretest, XRF eller stempler ikke kan identifisere kan etter avtale raffineres av oss. )

Merk at Byttegullkontoen er i 585-gull og skal kun brukes ved bytte til nye smykker. Byttegullkontoen må ikke forveksles med Metallkonto som brukes i forbindelse med raffinering og salg av edelmetaller ( Au, Ag, Pt, Pd ). ( Du kan dog veksle gull fra Metallkonto til Byttegullkonto hvis du ønsker. )

Vi har flere kunder som sender inn flere hundre gram per gang og plukker ut ved bestillinger uten å bruke dyrbare portokroner på å fylle opp med mindre gram for hver bestilling.

Hva trenger du for å starte opp med NOOR’s byttegullkjeder?

NOOR EDELMETALL AS & NORSK EDELMETALLRAFFINERING AS håndterer byttegull fra bedrifter.
Første gangen du skal selge byttegull trenger vi litt ekstra informasjon om din bedrift som vil ligge til grunn for alle fremtidige kjøp:

En kopi av din Brukthandlebevilling (kan søkes på nettet).
En kopi av din legitimasjon (innehaver)
En signert og utfylt Salgsavtale

Hvis du skal sende gull fra egen produksjon eller smykker du ikke får solgt, da trenger du ikke en Brukthandlebevilling, kun en første Salgsavtale med oss.

Hva kan jeg kjøpe med byttegull hos NOOR smykker?

NOOR smykker har mange kjedemodeller på lager, inkludert de mest populære i Norge som Anker, Panser, Venezia, Singapore, Figaro, Erte med flere. Alle kjeder er ferdige i valgte lengder, med lås og stempler, for å raskt kunne sendes til våre kunder ved bestilling. Oftest sender vi samme eller påfølgende dag.

Vi har også armringer som byttegullprodukter og vi ser på muligheten å ta inn flere andre produktgrupper.

Alle kjeder og armringer finnes oversiktlig i våre trykte prislister og du finner dem i to separate kategorier i vår webshop. Der vil du ved bestilling få en estimering av de totale gram med byttegull som vil trenges for de valgte kjedene.

Byttegull er bra for miljøet

Gull inngår i et resirkulasjonssystem som gjør at gullet som en gang vært hentet opp fra moder jord, kan brukes om og om igjen. Gull kan resirkuleres i en evighet grunnet egenskapen til metallet. Med dagens teknikk så er ikke heller utvinningen fra skrapgull like miljøskadende lenger. Moderne filter og teknikker fjerner og fanger urenhetene. Selvsagt er det minst miljøskadende hvis gullet ligger igjen i jorden, men nå er ikke virkeligheten slik og da må vi gjøre vårt beste for å minst påvirke negativt.

Med våre fordelaktige priser håper vi at du også vil bli en av våre fornøyde Byttegullkunder!