Diamantens 4C

DIAMANTENS EGENSKAPER – 4C


Beauty is in the eye of the beholder – velg den diamant som passer deg best!

Hva er diamantens 4C? En diamant vurderes ikke bare fra hva du ser, men også av sine proporsjoner og andre egenskaper. Man kan gjøre en god handel hvis man kombinerer det du lest og hvordan du opplever diamanten uten hjelpemiddel. Det er bra å vite hvilke faktorer som prisen påvirkes av og vi vil her prøve å presentere dem på en enkel måte.

Vi på NOOR Diamanter har som målsetning å gjøre den beste sorteringen ved vårt innkjøp for å gi våre gullsmedkunder flere gode alternativer å velge mellom. Er du litt pålest så vil du se at du får god valuta for dine penger.

Diamantens verdi er basert på hvor sjelden den er.

Jo høyere på de ulike graderingskalaene jo høyere pris. De ulike graderingene bestemmer de ulike kvalitetene og sammen utgjør de en base for verdien.

De snakkes ofte om de 4C og det er et universalt språk mellom forhandlere, produsenter og forbrukere rundt hele verden. C bokstavene henviser til Carat, Color, Clarity, Cut. Tre av disse begrepene var allerede tatt i bruk i India for over 2000 år siden. Cut/Slip er den graderingen som har kommet til etterpå. Vi vil også presentere deg for det femte C – Certificate – Sertifikatet.

Begrepet «4C» ble opprettet av GIA* i USA for mange år siden og deres graderingsskalaer er blitt mer og mer anerkjent som en standard over hele verden. I Scandinavia har vi fortsatt en parallell fargegradering, men det blir mer og mer brukt GIA’s farger også i Norge.  

Å ha kunnskap til de 4C gjør at du kan ta et mer informert valg.

Du kan slippe å betale mange tusen for en egenskap som du ikke kan se med dine egne øyne eller å betale for mye som du absolutt ikke ønsker. Butikkselgeren vil også kunne tilby sine kunder den riktige diamanten for dem og deres drøm.

NOOR sine hvite diamanter er ekte diamanter, og de er ikke behandlet for å gjemme eller fremheve noe. Vi og våre leverandører følger Kimberley-avtalen (ekstern link til lovdata.no).
Kimberleyprocess.com (offisiell side for Kimberley avtalen)

*) Gemological Institute of America Inc. www.gia.edu (ekstern link)

LINKER TIL DE ULIKE 4C:

CARATCLARITYCUTCOLOR og til CERTIFICATE OG CHAMPAGNE!

Diamantens 4C sjekkes
Hver gang vi får diamanter fra vår leverandør, vil de bli manuelt sjekkede at de har riktige graderinger.
En ekstra kontroll for å garantere at våre kunder får det de bestilt!