Byttegull – Hva er det?

Byttegull er et stort begrep og her håper vi å forklare litt av det.

Det er mange grunner til å bruke byttegull for å kjøpe et nytt smykke!

Våre Byttegullprodukter – ny side

Byttegull skrap
Alt gull som vi kan identifisere gullinnholdet på kan brukes som Byttegull

Du kanskje har sett annonser i lokalavisen eller på nettet om Byttegull…

Men hva er Byttegull?
Byttegull konseptet er ikke så kranglete og det er en smart måte for en forbruker å finansiere et kjøp av et nytt smykke på. Tanken er at du skal finne smykker, mynter m.m. som du ikke har bruk for lengre. Kanskje er de gamle, slitte og umoderne eller ting som ikke blitt brukt og ikke vil bli brukt. Dette tar du med til din gullsmed og får vurdert.

Etter at du fått en vurdering kan du velge om du ønsker å få summen utbetalt eller for å bruke til et nytt smykke. Ofte får du mer for ditt skrapgull når du bytter = Byttegull.

Når du bytter gull mot gull trenger du ikke å tenke på gullprisen som går opp eller ned. Historien viser at gull, i gjennomsnitt, alltid går sakte oppover. Du betaler kun for bytteprisen som er tilvirkningskostnaden av kjedet eller smykket. Denne kostnaden vokser jo også sakte, men den er mer stabil og ikke børsavhengig. Gullinnholdet påvirkes ikke av gullprisens svingninger.

Fordelene for deg som forbruker:
Smykker du ellers kanskje ikke hadde hatt råd til å kjøpe kan du nå ønske deg igjen.
Du trenger ikke gjøre en stor investering for å oppgradere og bytte til et nytt gullsmykke. Nå kan du bytte dine gamle, slitte og umoderne smykker til nye og spennende smykker. Du betaler kun en byttepris i tillegg til innlevert byttegull og beholder da mest mulig verdi av det du allerede har investert i dine smykker. Du hjelper miljøet gjennom at vi gjenvinner ditt gull til nye smykker.

La oss hjelpe deg i gang hvis du ikke gjort dette tidligere:

Når du kommer til gullsmeden vil de identifisere alt for å se hvor mye gullinnhold det er. Viktig er at du vet at gull ikke alltid er gull. I Norge regnes alle gullvarer med over 375 tusendeler gull (også kjent som 9 karat) som et ekte gullsmykke. Det finnes også kjempefine smykker som ser ut som gull men kan være alt fra sølv til andre uedle metaller med et tynt gulltrekk. Våre NOOR gullsmykker inneholder altid 585 tusendeler gull eller iblandt mer.

Mye kan identifiseres gjennom stempler og erfaring hos gullsmeden, men noe må sendes inn til oss for en mer grundig undersøkelse. Gull er verdt så mye pr gram at det er viktig at riktig mengde blir bestemt.

Alle smykker i gult eller hvitt gull hvor finheten kan identifiseres, kan brukes som byttegull. Alt som ikke er gull, må fjernes av deg eller av butikken eller oss. Vi verken verdsetter eller kjøper diamanter / edelstener.
( Filing, legeringer og tanngull som vi med syretest, XRF eller stempler ikke kan identifisere kan etter avtale raffineres av oss. )

Hva kan jeg kjøpe med byttegull hos NOOR smykker?

NOOR smykker har mange kjedemodeller på lager, inkludert de mest populære i Norge som Anker, Panser, Venezia, Singapore, Figaro, Erte med flere. Alle kjeder er ferdige i valgte lengder, med lås og stempler, for å raskt kunne sendes til våre kunder ved bestilling. Oftest sender vi samme eller påfølgende dag.

Vi har også armringer og noen øreringer som byttegullprodukter og vi ser på muligheten å ta inn flere andre produktgrupper.

Alle kjeder og armringer finnes oversiktlig i vår trykte prisliste som finnes i butikken din, og du finner en oversikt i vår webshop.

Selge gamle smykker og få kontanter?

Hvis du ønsker å få ut penger i stedet for å bruke det som Byttegull vil de fleste gullsmeder gi deg tilbudet om å kjøpe det fra deg.

Kan du sende inn direkte til oss?

NOOR EDELMETALL AS & NORSK EDELMETALLRAFFINERING AS håndterer byttegull kun fra bedrifter. Vi tar ikke imot fra privatpersoner. Vi anbefaler deg å prate med din lokale gullsmed.

Byttegull er bra for miljøet

Gull inngår i et resirkulasjonssystem som gjør at gullet som en gang har vært hentet opp fra moder jord, kan brukes om og om igjen. Gull kan resirkuleres i en evighet grunnet egenskapen til metallet. Med dagens teknikk så er ikke heller utvinningen fra skrapgull like miljøskadende lenger. Moderne filter og teknikker fjerner og fanger urenhetene. Selvsagt er det minst miljøskadende hvis gullet ligger igjen i jorden, men nå er ikke virkeligheten slik og da må vi gjøre vårt beste for å påvirke negativt minst mulig.

Vi håper du vil finne et fint kjede eller en armring blant våre smykker og at du blir enda en fornøyd NOOR kunde!

Kretsløp skrapgull