Forlovelse

Forlovelse

Skal du gifte deg eller forlove deg?

Forlovelse ringen er et symbol på evigheten dere skal dele

Den runde formen uten begynnelse eller slutt, vil symbolisere deres kjærlighet.

Hver dag dere ser ringene som smykker hendene deres, vil dere bli påminnet om at det finnes noen der ute som har lovet deg evig kjærlighet. Det vil påminne om dagen som det var en romantisk forlovelse og om dagen dere gifte dere.

Ringen er oftest laget i gull og det er et edelt metall. Like edelt som deres løfter om kjærlighet.

Diamanten symboliserer også evigheten. Den er mange millioner år gammel og den vil fortsatt finnes når vi selv ikke lenger vandrer på denne jord. Kanskje diamanten nå finnes hos et kjært familiemedlem i fremtiden.

NOOR har mange ringer i både gult og hvitt gull, med og uten diamanter. Noen av ringene har også safirer og andre edle stener. Noen av ringene kan du velge sentersten på selv og da kan du velge rubiner, sorte diamanter eller annet. Fargen eller stentypen kanskje betyr noe spesielt for deg? Iblant er det en sten som gått videre i generasjoner og som trenger et nytt «hjem». Det gir alltid en ekstra effekt når et enkelt design får det «lille ekstra»!

Forlovelse ring / gifte ring

Mange gir den store gnistrende ringen ved forlovelsen. Etter gammel tradisjon er dette den ringen du skal imponere din kommende brud med. Den glatte vigselringen venter til bryllupet og det er først da at dere begge får en ring å bære. Da får de begge ringene ofte dele finger, så det er bra hvis den som skal fri vet hvilken gullfarge du foretrekker.

Type ring

NOOR har mange ulike ringer som passer de fleste av våre kunder. Viktigst er at du tenker igjennom hvis du ønsker en ring som skal brukes hver dag, eller kun ved spesielle tilfeller.

Arbeider du på et sykehus eller i et kjøkken og du må ha hansker utenpå ringen? Du har kanskje små barn og du må vaske hender og kose mye, og da kan ikke ringen være i veien. Hvis du ikke ønsker å ta av deg ringen, så kan en lavere ring være din type ring. Eksempler er Sublime, Fortuna, Tribeca. Disse ringer blir pene ved siden av den fremtidige glatte vigselringen.

Er du en klassisk enstens ring-person, finnes det muligheter å lage en diamantring for deg. Velg innfatning og hvilken diamant som passer deg best, og din gullsmed kan ordne en unik ring for deg. Andre forslag er den moderne Dakota ringen eller Clarissa. Hvis du ønsker å finne en ring i rimeligere prisklasse, er det et tips å finne en ring der diamantene er fattet for å ligne én større diamant, se Sierra og Victoria.

Klassisk modell er også trestens ringene. De tre diamantene symboliserer fortid, nåtid og fremtid. Vi har ringene Liv og Angelica å tilby. Alexandra har mange små diamanter som er fattede tett sammen for å se ut som tre diamanter. Din gullsmed kan også bruke våre innfatninger for å lage en ring for deg med f.eks. edelstener eller andre typer diamanter.

Leter du etter en mer fargerik ring kan vi anbefale Galant, Marina og Willow eller en av ringene du kan velge sentersten i selv, som Aurora eller Palace. Gullsmeden din kan guide deg til den rette ringen.

Stilig, større og helt i gnistrende hvite stener? Da kan vi anbefale Promise med diamanter, eller Harmony, Moment og Valeria.

Kvalitet og underhold

En forlovelse- og en giftering skal bæres i mange år. Kvalitet er derfor noe man betaler for. Det er en grunn til at en ring er billig. Ofte har det med måten ringen er lagd fra begynnelsen av, i kombinasjon med måten diamantene er blitt fattet. Gullinnhold og diamantkvalitet og slip påvirker også prisen. I fremtiden kan en liten diamant poppe ut hvis den brukes hver dag. Man støter borti ting med ringen mye mer enn man tror. Uansett hvilken ring du enn velger bør den jevnlig inn til din gullsmed for å sjekke diamantenes klør. Diamanten er hard og kan slite på gullet som er mykt.

Hvitt gull er ikke superhvitt, men har en litt gul tone. Derfor rhodineres ringen når den lages. For å beholde den kalde hvite fargen på din ring, kan du gå til din gullsmed for å rhodinere ringen. Mange ganger har gullsmeder kampanjer for rhodinering av smykker.

Diamanter finnes i mange kvaliteter. Du kan velge farge og hvor mye urenheter / inklusjoner som finnes. Wesselton (W) og Top Wesselton (TW) regnes som fargeløse diamanter, og det er de fargene vi har i våre smykker. De fleste av NOOR smykkene har TW-farge.

For mindre diamanter der øyet ikke kan se urenhetene er kvaliteten SI et meget fint nivå. Lavere kvalitet vil du ikke finne i NOOR smykkene. Noen av våre ringer har en høyere renhet. Det er fordi slipen av diamanten viser mye mer frem de urenhetene som finnes. En liten sort prikk kan raskt se ut som mange flere ellers … Denne høyere kvalitet vil du finne i ringene med smaragdslipt diamant: Dakota i gult eller hvitt gull, samt i Promise.

Flere av ringene har matchende ørepynt og anheng. (Tips til morgengave.)

VI ØNSKER DERE ALT GODT MED DERES FORLOVELSE !!